Windows Phone Marketplace - välj bland mer än 100 000 appar

Stort grattis till alla Windows Phone-ägare! Nu har Windows Phone Marketplace passerat över 100 000 appar, som finns för dig att ladda ner. Det har gått rasande fort. På bara 20 månader nådde man denna milstolpe.
– Det är ett bevis på att plattformen blir allt mer populär, säger William Milisic Business Development Manager på Nokia.

Underhållande, smart, lokalt, internationellt och ofta gratis eller med prova-på-version. Det är självklart appar som åsyftas. På Windows Phone Marketsplace går det snabbt och enkelt att hitta bland de mer än 100 000 apparna, som finns där.
– Vi ser att intresset från utvecklarna att bygga för Windows Phone och för Windows 8 är väldigt stort och växer allt mer. Alla appar som gjorts för Windows Phone 7 kommer också att fungera i Windows Phone 8, berättar William Milisic.

Nya häftiga releaser
Även på Windows Phone Marketplace är det självklart ett antal välkända appar som ligger på topp-tio-listan.
– Ambitionen är att hela tiden lyfta fram nya coola appar, både svenska och utländska, på framsidan, så att även dessa får chansen att glänsa och hitta användare, säger William Milisic.
Dagligen kommer hundratals nya och häftiga releaser på Windows Phone Marketplace. En av många företag som själva sagt att de bygger för Windows Phone är EasyPark, vars appar redan är bland de mest använda inom sitt område och har möjliggjort mer än en miljon ”mobilparkeringar” under det första året.
– EasyParks nya Windows Phone-app har i sin första version samma funktionalitet som övriga plattformar men med tillägget att man nu även kan direktansluta sig i appen. Nya tjänster som geolokalisering och projektmarkering kommer lanseras senare under hösten, berättar William vidare.

Enkelt komma igång
Sedan Nokia Lumia började säljas i Sverige har ett stort antal viktiga svenska appar lanserats för Windows Phone, så som exempelvis Aftonbladet, Blocket, Prisjakt, Dagens Nyheter, Nordea, Skolmaten, Handelsbanken, Svenska Akademins Ordlista och Wordfeud. Och ännu fler är på gång.
– Utvecklarverktygen är enkla att komma igång med och lära sig, plus att det finns en väldigt stor lokal community av utvecklare för Windows-plattformen, som gärna hjälper nybörjarna. Microsoft och vi är också ute väldigt mycket, och ger kom-igång-kurser samt fördjupningskurser, både till studenter och intresserade företag, förklarar William Milisic.

Smarta lösningar
Kombinationen Nokia Lumia och Windows Phone erbjuder massor med smarta lösningar för företaget och för dig som ser din telefon som ett arbetsverktyg. Exempelvis synkar du enkelt och säkert din kalender och din mail, får mer gjort med Exchange, SharePoint, Lync och andra företagsappar. Nokia Lumia smartphones med Windows Phone förbättrar företagets investeringar i Exchange, SharePoint och Lync eller Office 365.
– Nokia Lumia med Windows Phone kan visa PowerPoint-presentationer med animeringar - precis så som de var tänkta att visas, säger William Milisic.

För musikälskaren
Om du tycker om musik kommer du att älska mixradio. Musiktjänsten låter dig välja och streama hundratals genrebaserada musik-kanaler. Eller varför inte skapa din egen kanal? Mixradio finns utan extra kostnad i Nokia Lumia-mobiler med Windows Phone. Det krävs ingen inloggning eller prenumeration och är helt fritt från reklam när du lyssnar! Bakom mixradio finns Nokia Musik och en katalog på över 15 miljoner MP3-låtar.
Lokalt och internationellt, pop, rock eller jazz? Valet är ditt. Beroende på var du befinner dig får du också information om spelningar, konserter och musikevenemang nära dig. Kolla in konsertlistan, köp biljetter och hitta till spelningen med Nokia Kartor.
– Jag vill också slå ett slag för Nokia Kör. Med Nokia Lumia smartphone kommer också en bilnavigator helt utan kostnad i form av Nokia Kör. Detta är en fulländad gratistjänst med offline kartor och fri navigering. Bara att knappa in destinationen och köra, avslutar William Milisic.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår